Συμβουλές για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας

Δανεικά Ωάρια

Αρκετά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υπογονιμότητας επιλέγουν τη μέθοδο της δωρεάς ωαρίων. Αν και δεν ήταν η πρώτη τους σκέψη, σαν μέθοδος έχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας και τα ζευγάρια αναφέρουν ότι είναι πολύ ικανοποιημένα με την επιλογή τους.

Μία αρχική συζήτηση περιλαμβάνει συναισθηματική φόρτιση. Παρά τις διαφορετικές αντιδράσεις, η πλειοψηφία των γυναικών που χρησιμοποιούν δανεικά ωάρια λέει ότι η εμπειρία της εγκυμοσύνης δημιουργεί απίστευτη οικειότητα και δέσιμο με το μωρό. Κάθε κίνηση του εμβρύου ενισχύει το δεσμό αυτό. Η γυναίκα βιώνει τον τοκετό, κρατάει το μωρό της και μοιράζεται τη ζωή της μαζί του.

Η επιλογή της λήψης δανεικών ωαρίων συνήθως αφορά γυναίκες με πρώιμη εμμηνόπαυση, μειωμένο ωοθηκικό αποθεματικό ή έπειτα από πολλαπλούς αποτυχημένους κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν έμβρυα από δανεικά ωάρια έχουν πάνω από 70% πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης. Τα ωάρια της δότριας γονιμοποιούνται με τα σπερματοζωάρια του συντρόφου. Τα έμβρυα που προκύπτουν μεταφέρονται στο χρόνο που θα επιλεγεί στη μήτρα της γυναίκας και αφού εκείνη έχει λάβει φαρμακευτική αγωγή για να προετοιμαστεί το ενδομήτριο να τα δεχτεί.

Οι δότριες ωαρίων είναι μεταξύ 21 και 30 ετών και έχουν επιλεγεί έπειτα από εκτενή ιατρικό και ψυχολογικό έλεγχο.