fbpx

Αισθητική γυναικολογία

Ολοκληρωμένο πλάνο προσέγγισης πάνω στις ατομικές ανάγκες κάθε γυναίκας σε αισθητικά ή λειτουργικά ζητήματα.

ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο τοκετός και οι ορμονικές αλλαγές που επιφέρει η ηλικία, αποτελούν μία φυσιολογική διαδικασία στη ζωή μίας γυναίκας. Καταστάσεις όμως όπως η κολπική χαλάρωση, η ξηρότητα, οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις και η ακούσια απώλεια ούρων, μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα της καθημερινότητας μιας γυναίκας.

Το ιατρείο κοσμητικής και επανορθωτικής γυναικολογίας, αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών σε κάθε γυναίκα για το πιο σημαντικό σημείο του σώματός της, την ευαίσθητη περιοχή. Ο Μαιευτήρας Χειρουργός-Γυναικολόγος Σωτήρης Τρομπούκης, πιστοποιημένος ιατρός στην Αισθητική Γυναικολογία από το «AMERICAN AESTHETIC ASSOCIATION» και η έμπειρη ομάδα του προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πλάνο προσέγγισης πάνω στις ατομικές ανάγκες κάθε γυναίκας σε αισθητικά ή λειτουργικά ζητήματα.

Διαθέτουμε μία πλήρη γκάμα υπηρεσιών και εξειδικευμένων επεμβάσεων, βοηθώντας τη γυναίκα με ολοκληρωμένες και σύγχρονες τεχνικές να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της. Τη αυτοπεποίθηση του προσωπικού, μυστικού της κόσμου!

Μαιευτήρας Χειρουργός-Γυναικολόγος

Σωτήρης Σπ. Τρομπούκης, MD

Αθήνα, Άρτα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (RF)

  Πρόκειται για μία σύγχρονη, πρωτοποριακή, θερμικά ελεγχόμενη και μη επεμβατική θεραπεία. Είναι ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής. Απευθύνεται σε γυναίκες με ξηρότητα λόγω έλλειψης οιστρογόνων (εμμηνόπαυση), καθώς και σε εκείνες με προβλήματα μετά από φυσιολογικό τοκετό, όπου η κολπική χαλάρωση αποτελεί την Νο1 αναφερόμενη αλλαγή. Επιπλέον, αφορά σε γυναίκες με μειωμένη ικανοποίηση κατά την επαφή, σε γυναίκες με ακράτεια πρώτου βαθμού, καθώς και σε εκείνες που υποφέρουν από συχνές ουρολοιμώξεις και κολπίτιδες.

   

  Η τεχνολογία της θεραπείας με RF χρησιμοποιεί τη θερμότητα και τις ραδιοσυχνότητες για την ανάπλαση των ιστών, έχοντας ως αποτέλεσμα:

   

  • Κολπική σύσφιξη και αναζωογόνηση. Αυξάνει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Επαναφέρει την ελαστικότητα των κολπικών τοιχωμάτων, αυξάνοντας το πάχος τους.
  • Αύξηση της λίπανσης (εφύγρανση) της περιοχής.
  • Ενίσχυση της ανοσολογικής αντίδρασης, διατηρώντας το ph σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • Αισθητική βελτίωση και σύσφιξη εφηβαίου και μεγάλων χειλέων, επαναφέροντας τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Σε περιπτώσεις που εκτός της χαλάρωσης συνυπάρχει κι ατροφία με ελάττωση του όγκου, συστήνεται η ταυτόχρονη έγχυση υαλουρονικού ή χρήση PRP

   

  Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζεται δραστικά η ξηρότητα του κόλπου, η ελαφριά ακράτεια και συχνοουρία, τα συμπτώματα της κολπικής ατροφίας, ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή κι αναστρέφονται τις αρνητικές επιπτώσεις του τοκετού.

   

  ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  Με την RF τεχνολογία, δεν χρειάζεται αποθεραπεία και δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία  ή αναισθησία. Δεν απαιτείται ειδική μετεγχειρητική αντιμετώπιση, είναι απολύτως ανώδυνη και δεν υπάρχουν παρενέργειες. Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά τη θεραπεία στο καθημερινό της πρόγραμμα και δεν χρειάζεται ν' απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα (αθλητισμός, κολύμβηση, σεξουαλική επαφή). Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι άμεσα, μακροχρόνια και πρόκειται για την κατάλληλη θεραπεία για γυναίκες που δεν μπορούν να λάβουν ορμονική θεραπεία, όπως οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

  Η διάρκεια εκάστης συνεδρίας είναι 20 λεπτά και τ' αποτελέσματα που διαρκούν από 18-24 μήνες, είναι άμεσα κι ορατά συνήθως από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Απαιτούνται 3 συνεδρίες και η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και 6 μήνες μετά από ένα φυσιολογικό τοκετό.

 • Επεμβατικά

  Αιδοιοπλαστική  

  Ασυμμετρία, υπερτροφία, περινεοτομή.

   • Πλαστική μικρών χειλέων. Αποκατάσταση δυσμορφιών.
   • Πλαστική μεγάλων χειλέων. Μείωση ή αύξηση όγκου, μείωση ρυτίδων, μεταφορά ενδεδειγμένης ποσότητας αυτόλογου λίπους ή υαλουρονικού οξέος τοπικά για αισθητική αποκατάσταση.
   • Περινεοπλαστική. Αποκατάσταση μετά από περινεοτομή ή ρήξη κατά τον τοκετό, διόρθωση χαλαρότητας, αισθητική αποκατάσταση, διόρθωση ουλών και δυσμορφιών.

  Κολποπλαστική  

  Αναδόμηση και ενίσχυση μυών, βελτίωση αισθητικότητας κατά την ερωτική επαφή, περιπτώσεις χαλάρωσης ή ακράτειας.

   

  Πλαστική εφηβαίου

  Αποκατάσταση ανατομίας υπερηβικής χώρας, αφαίρεση πλεονάζοντος λίπους.

   

  Πλαστική κλειτορίδας

  Βελτίωση της αισθητικής και την αισθητικότητας της περιοχής.

 • Μη επεμβατικά

  1. Μεσοθεραπεία κόλπου με PRP
  2. Αύξηση του όγκου του σημείου G με έγχυση υαλουρονικού οξέος
  3. Λεύκανση αιδοίου
  4. Κολπική έγχυση υαλουρονικού οξέος
  5. Ενέσιμη έγχυση ενδοκολπικά υαλουρονικού οξέος, για την αντιμετώπιση της ατροφίας, της κολπικής ξηρότητας και την άρση του πόνου στην επαφή. Προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση ως μονοθεραπεία είτε συνδυαστικά μαζί με το RF για την κολπική ανάπλαση και αναζωογόννηση για πιο μόνιμα αποτελέσματα)
  6. Έγχυση υαλουρονικού οξέος σε μεγάλα χείλη
  7. Αποκατάσταση του χαμένου όγκου, σύσφιξη και ήπια λείανση των ρυτιδώσεων.

 • Θεραπεία με laser

  Η κολπική αναζωογόνηση περιλαμβάνει κάθε διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη διόρθωση προβλημάτων που εμφανίζονται λόγω ηλικίας ή κολπικού τοκετού, όπως:

  • Χαλάρωση κολπικών τοιχωμάτων.
  • Ακράτεια ούρων από προσπάθεια.
  • Έλλειψη κολπικής λίπανσης – συμβαίνει όταν τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν λόγω ηλικίας, φαρμακευτικής αγωγής ή άλλων παραγόντων.

  Ποιος επιλέγει τη θεραπεία με laser;

  • Γυναίκες που γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό. Οι μύες στην περιοχή της λεκάνης και εκείνοι γύρω από τον κόλπο διατείνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Με το πέρασμα του χρόνου, επανέρχονται αλλά όχι απόλυτα στην κατάσταση που ήταν πριν τον τοκετό. Η κολπική χαλάρωση έχει σαν αποτέλεσμα τη μειωμένη ικανοποίηση στις επαφές. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε μικρού βαθμού ακράτεια ούρων.
  • Γυναίκες στην εμμηνόπαυση ή πριν από αυτή. Με την αύξηση της ηλικίας, τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ατροφία και ξηρότητα του κόλπου. Ως αποτέλεσμα οι γυναίκες αναφέρουν χρόνιο ερεθισμό, επώδυνες επαφές, συχνές ουρολοιμώξεις και κολπίτιδες.

  Το laser θερμαίνει τα ανώτερα στρώματα του ιστού. Αυξάνει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Επαναφέρει την ελαστικότητα των τοιχωμάτων και το κολπικό pH σε φυσιολογικά επίπεδα.

  Με την τεχνολογία laser, δεν χρειάζεται αποθεραπεία και δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία ή αναισθησία. Δεν απαιτείται ειδική μετεγχειρητική αντιμετώπιση, είναι απολύτως ανώδυνη και δεν υπάρχουν παρενέργειες. Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά τη θεραπεία στο καθημερινό της πρόγραμμα και δεν χρειάζεται ν' απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα (αθλητισμός, κολύμβηση, σεξουαλική επαφή). Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι άμεσα, μακροχρόνια και πρόκειται για την κατάλληλη θεραπεία για γυναίκες που δεν μπορούν να λάβουν ορμονική θεραπεία, όπως οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

  Η διάρκεια εκάστης συνεδρίας είναι 10 λεπτά και τ' αποτελέσματα που διαρκούν 8-12 μήνες, είναι άμεσα κι ορατά συνήθως από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Απαιτούνται 3 συνεδρίες και η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και 6 μήνες μετά από ένα φυσιολογικό τοκετό.