6944 466268

Μυκητιάσεις το καλοκαίρι. Πως να τις αποφύγουμε!

Οι μυκητιάσεις είναι πολύ συχνές στις γυναίκες, με την πλειοψηφία να έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της.


mykhtiaseis-to-kalokairi-pws-na-tis-apofygoumeΟι μυκητιάσεις είναι πολύ συχνές στις γυναίκες, με την πλειοψηφία να έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της. Τα συμπτώματα ανάπτυξης μυκήτων στον κόλπο που πρέπει να σας ανησυχήσουν είναι:

  • Κνησμός και τοπικός ερεθισμός
  • Ερυθρότητα
  • Χαρακτηριστικές λευκές εκκρίσεις.
  • Μια ισορροπημένη διατροφή βοηθάει στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Καταναλώστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς και καλής ποιότητας πρωτεΐνες, όπως φρέσκα ψάρια και αυγά.
  • Τα προβιοτικά συμπληρώματα είναι πολύ χρήσιμα, ειδικά αν χρειαστεί η λήψη αντιβίωσης. Βοηθούν στην ισορροπία των βακτηριδίων του οργανισμού.
  • Επιλέξτε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αντί για παγωτό ή γλυκό κατά τη νυχτερινή έξοδο προτιμήστε φράουλες ή άλλα φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι ευεργετική για τον οργανισμό, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Αποφύγετε τα στενά ρούχα. Φορέστε βαμβακερά εσώρουχα που επιτρέπουν τη ροή του αέρα. Η αποφυγή της υγρασίας στην περιοχή είναι σημαντική για την πρόληψη και την αποφυγή ανάπτυξης του μύκητα.
  • Να αλλάζετε πάντα μαγιό μετά το μπάνιο. Η παραμονή με βρεγμένο μαγιό είναι ίσως η κυριότερη αιτία αύξησης των περιστατικών λοίμωξης από μύκητες το καλοκαίρι. Το ζεστό και υγρό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξή τους. Να έχετε πάντα στη τσάντα σας μία καθαρή στεγνή πετσέτα και ένα μαγιό, προκειμένου να αλλάξετε σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έξοδο από το νερό.

Για τις γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα στο παρελθόν, η διάγνωση είναι προφανής. Επειδή όμως, κάποια άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να εμφανιστούν με παρόμοια συμπτώματα, η επιβεβαίωση από το γυναικολόγο είναι πολλές φορές σημαντική.

Κι ενώ οι μυκητιάσεις μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή, έχει παρατηρηθεί ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η συχνότητα εμφάνισης αυξάνεται. Ο συνδυασμός αύξησης της θερμοκρασίας και υγρασίας ευνοεί την ανάπτυξή τους με αποτέλεσμα τη λοίμωξη.

Εκτός από το περιβάλλον, το καλοκαίρι αυξάνεται η κατανάλωση σε παγωτά, γλυκά, παγωμένο τσάι και κοκτέιλ. Η ζάχαρη που περιέχεται σε αυτά, δεν συμβάλει στη διατήρηση της φυσιολογικής χλωρίδας, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη των μυκήτων.

Τι μπορεί να κάνει μία γυναίκα για να αποφύγει τις μυκητιάσεις;

Η διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος είναι η καλύτερη πρόληψη για την αποφυγή ανάπτυξης μυκητιάσεων. Φροντίστε το σώμα σας καθημερινά για να περάσετε ένα καλοκαίρι χωρίς άγχος!

Ετικέτες: Άρθρα